Vragen en tips

Hieronder vind je een aantal handige en tips om de vacht van je hond in goede conditie te houden.

Waarom trimmen?

De hond zit prettiger in zijn vel (geen jeuk, klitten, parasieten) Weinig tot geen last van haren in huis De hond ziet er verzorgd uit en niet onbelangrijk :de hond is makkelijker te onderhouden!

Wanneer trimmen?

Al vanaf de tijd dat uw pup volledig geënt is kan ik een puppy trim geven.(link of zie puppy wenuurtje) Uw pup kan dan wennen aan de tafel en de geluiden in de trimsalon. Het trimmen kan ook uitstekend winters plaats vinden! Een hond heeft namelijk meer last van vocht dan van kou en… lang haar blijft langer nat.

Hoe vaak trimmen?

Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend en afhankelijk van de vacht van de hond maar om u toch een idee te geven:


Voor elke vacht heb ik een bijpassende professionele shampoo, ook voor probleemvachten en huid. Hierover kunt u gerust mailen of bellen voor meer informatie. Tenslotte: Na de trimbeurt kan uw hond heel moe zijn, dit is volkomen normaal!

Regelmatig borstelen

Vergeet niet uw hond regelmatig te borstelen. Hoe vaak je moet borstelen hangt af van de vacht van uw hond. Langharige honden borstelt u het best vier keer in de week. Bij honden met korte haren is wekelijks voldoende.

Niet te vaak in bad

Een hond mag niet te vaak in bad. Gebruik alleen honden-shampoo als dat echt nodig is. Te vaak in bad haalt de natuurlijke vetten weg en kan de huid irriteren of talgproductie veroorzaken.

Goed eten

De hondenvacht en de huid van uw hond vertellen veel over zijn gezondheid. Het is belangrijk uw hond goede voeding te geven. Dit zijn vleesbrokken en zachte voedingsstoffen. De voeding moet een juiste verhouding zijn van onder meer eiwitten, vezels, vetten en vitamines.

Sommige honden kunnen last hebben van overgevoeligheid voor een bepaalt soort voedsel. Dit uit zich dan in bijvoorbeeld huid-irritatie en jeuk. Mocht deze irritatie langdurig aanhouden, vraag dan eens om advies bij een homeopaat voor dieren. Meestal is uw hond dan snel van de jeuk verlost.